Katalog Oferty Praca Poradnik Forum Artykuły Galeria Twoje dane
11 września 2010  imieniny: Wczoraj odwiedziło nas 1211 internautów   >>więcej
Fora automatyki Regulamin forum

Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZaloguj
Idź do strony: 12-->
Bieżąca strona: 1 z 2
kurs programowania sterowników SIEMENS
Autor: robaga (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 2006-11-14 - 20:10:57

Witam. czy ktoś podjałby sie przeprowadzenia szkolenia z zakrsu programowania sterowników SIEMENS.

Re: kurs programowania sterowników SIEMENS
Autor: jacekd (---.tkdami.net)
Data: 2006-11-14 - 22:37:36

Dlaczego nie chcesz skorzystać z kursów oferowanych przez firmy w tym się specjalizujące ?

Autor: yayo (80.54.97.---)
Data: 2006-12-26 - 15:31:20

a mozesz jakis kurs , firme polecic ?

Autor: zgredzio69 (---.asternet.pl)
Data: 2006-12-27 - 13:53:09

Polecam szkolenia
[www.intex.com.pl]
Szybko, profesjonalnie i na temat, przy warto wcześniej obeznać się z tematyką programowania sterowników PLC - będzie bardziej efektywnie.

Autor: redakcja (Moderator)
Data: 2006-12-28 - 11:42:25

Takie pytanie, zawsze wydaje się przygotowniem gruntu pod odpowiedź, która, jakby na to nie patrzeć, jest reklamą. Na dobrą sprawę takie kursy przeprowadzają tak firmy specjalizujące się w tym i często jednocześnie sprzedające sterwniki, jak i instytuty automatyki - oczywiście także odpłatnie, przykładowo - [www.p.lodz.pl]
Są jeszcze książki - w tym wydana przez firmę SIEMENS.

W kursach tego typu wydaje się problemem znalezienie wykładowcy, który sterowniki znałby nie tylko z działań laboratoryjnych, nie wmawiał, że dany sterownik potrafi wszystko, a do tego wykładał zrozumiale dla wszystkich.

Autor: Cichy (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 2007-07-14 - 11:18:30

Polemizując z Moderatorem można powiedzieć, że właśnie o INTEX mu chodzi.
Ludzie którzy mają wiedzę teoretyczną, popartą pracami dla firm, przemysłu, umiejący przekazywać wiedzę, do tego bogate stanowiska (są szkolenia w innych firmach, na których 3 szkolonych ma jeden sterownik tutaj prawie zawsze jeden an jeden). Nie powiem, że nie można mieć ale ... np. kawa ciągle taka sama i do tego niesmaczna.
Co do szkoleń na uczelniach ... to niestety nie chcę nic mówić ... ale powiem bo i takowe mam za sobą ... niby godzin tyle samo a jednak nic nie wiem. No może inaczej nic więcej się nie dowiedziałem. Prowadzący specjalizował się w jednej dziedzinie i koniec, poza nią miał niestety mniejszą wiedzę niż osoby związane z przemysłem (były 3 takie). Raz nawet zdarzyło się, że do jednego stanowiska było 13osób - porażka.
Rozumiem 2osoby, ale 5 (tak też często było) to już nie zrozumiem.
Firmy nastawione na szkolenia mają tyle stanowisk, że każdy szkolony robi to samo na zbliżonym sprzęcie. Uczelnia ma jeden sterownik i chce wyszkolić tuzin ludzi.
Ceny ... uczelnia 4-6 razy tańsza.
Przekaz wiedzy ... nieporównywalny.

Autor: Marcin (---.gprspla.plusgsm.pl)
Data: 2007-08-03 - 20:14:42

Chciałbym poznać podstawy budowy sterowników siemens s7, oraz podstawy programowania

Zmieniany 1 raz/y. Ostatnio 03-08-2007 20:44 przez Admin.

Autor: WitO (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 2007-09-12 - 14:56:32

Byłem niedawno na takim szkoleniu w jednej z Wrocławskich firm, która jako jedyna w Polsce ma autoryzację SIEMENSA. Po ukończeniu kursu ma się autoryzowany certyfikat. Byłem zadowolony bo było od podstaw, w przystępny sposób, niedrogo i do rzeczy. Mogę tą firmę polecić ale nie podam nazwy na forum żeby nie robić kryptoreklamy.

Autor: supervisor (156.17.74.---)
Data: 2007-09-25 - 12:18:11

Nowe laboratorium PLC wyposażone w sterowniki firmy Siemens posiadają w Instytucie Maszyn,Napędów i Pomiarów Elektrycznych Politechniki Wrocławskiej. Zajęcia prowadzone są profesjonalnie i na dobrym poziomie. Warto spytać o możliwości.

Autor: bobi (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 2007-10-15 - 13:00:24

Czy może ktoś zna najbliższy termin szkolenia podstaw programowania sterowników SIEMENS?Jaka jest przybliżona cena takiego kursu?Gdzie się odbędzie?
Będę wdzięczny za informacje...

Idź do strony: 12-->
Bieżąca strona: 1 z 2

Akcja: ForaWątkiSzukajZaloguj
Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
To forum jest moderowane. Twoje wiadomości będą niewidoczne dopóki nie zostaną zatwierdzone przez moderatora lub administratora

Jesteś autorem ciekawego artykułu? Wiesz o czymś, o czym powinniśmy napisać?

Skontaktuj się z nami: redakcja@automatykaonline.pl

POMIARY AUTOMATYKA ROBOTYKA nr 09/2010
w numerze:

-System tracebility dla przemysłu motoryzacyjnego

-Sterowanie dystrybucją energii cieplnej

-Systemy pomiaru masy     i siły

-Wyłączniki linkowe zatrzymania awaryjnego

Nowości z Forum

Zaprenumeruj wpisz e-mail:

Copyright © 2010 AutomatykaOnLine Reklama Kontakt
AutomatykaOnLine w katalogu Gwiazdor