Katalog Oferty Praca Poradnik Forum Artykuły Galeria Twoje dane
6 września 2010  imieniny: Wczoraj odwiedziło nas 1070 internautów   >>więcej
Fora automatyki Regulamin forum

Idź do wątku: <---->
Akcja: ForaWątkiNowy wątekSzukajZaloguj
Re: nowy vortal dla praktyków
Autor: Paweł Włochacz (167.83.9.---)
Data: 2005-11-30 - 07:44:07

naszą ideą jest wskazywanie dróg do wiedzy, którą można zdobyć za darmo albo bardzo niewielkim kosztem, ciągle udoskonalamy nasz vortal. naszym najwiekszym problemem jest zdobywanie kolejnych współpracowników, którzy chcieliby zaangażować się w ten pomysł, ale niekoniecznie na tym zarobić... coż takie życie...żywie nadzieję że idea będzie się nadal rozwijać, a wszystkich zaintersowanych rozowjem naszej platformy zapraszam do korzystania i rozwijania www.ofivortal.pl a jeśli ktoś chce się głębiej zaangażować to prosze o kontakt- wszystkie dane na naszej stronie

nowy vortal dla praktyków
Autor: Paweł Włochacz (167.83.9.---)

zapraszamy wszystkich inzynierów (i nie tylko :)) do nowego vortalu tematycznego - www.ofivortal.pl

Autor: Marek Trajdos (80.55.216.---)

Ja już korzystam!!!

Autor: redakcja (80.51.186.---)

I jak Pan ocenia ten wortal?

Autor: Marek Trajdos (80.55.216.---)

Jest to wortal w pewnym sensie specjalistyczny, generalnie dla osób działających na styku techniki i organizacji zarządzania jakością. Myślę, że czegoś takiego brakowało.Wortal jest bardzo nowy i trudno powiedzieć, jak rozwinie się sytuacja. Na pewno trudno porównywać go z Automatyką o&shy;n Line, ponieważ jest to już wortal dojrzały i o innym profilu.Może jestem szczególnie na czasie, ponieważ w ostatnich dwóch latach poświęciłem wiele wysiłku na zrozumienie i naukę systemu zarządzania jakością zgrodnego z ISO 9001 i przeglądając wiele stron o podobnej tematyce w wielu krajach i u nas zorientowałem się, że są o&shy;ne nastawione jedynie marketingowo. Brak prawie zupełnie treści edukacyjnych, dużo staroci (np. jeszcze o normie starej - nieaktualnej), w wielu przypadkach tylko reklama.Jest to chyba problem ogólniejszej natury. Wiele osób, które piszą artykuły nastawia się na automarketing, ja nie mam nic przeciw temy, ale powstaje mnóstwo treści bardzo płytkich, czego całe życie unikam. Ale może to temat na zupełnie inną dyskusję?

Akcja: ForaWątkiSzukajZaloguj
Nazwa użytkownika: 
E-mail: 
Temat: 
To forum jest moderowane. Twoje wiadomości będą niewidoczne dopóki nie zostaną zatwierdzone przez moderatora lub administratora

Jesteś autorem ciekawego artykułu? Wiesz o czymś, o czym powinniśmy napisać?

Skontaktuj się z nami: redakcja@automatykaonline.pl

Elektronika Praktyczna
nr 08/2010, w numerze:

- „E-Field”. Pojemnościowy panel dotykowy

- Karta przekaźników z interfejsem Ethernet

- Sterownik bipolarnego silnika krokowego

- Host USB Vinculum II

- Technologie wyświetlania trójwymiarowego

- i nie tylko

Nowości z Forum

Zaprenumeruj wpisz e-mail:

Copyright © 2010 AutomatykaOnLine Reklama Kontakt